|
|
|
» Non-Registered Users |
You are seeing this module because you are showing as an unregistered user - have you forgotten to log in?
As an unregistered user, you may view and post in the general forums (where applicable); however all posts you make are "moderated" (i.e. placed into a moderation queue to be approved) before they are visible on the site. Please, therefore, refrain from posting duplicate posts as these will simply be deleted.
This also applies to those of you that have registered, but have not yet validated your email address. Please check your email inbox for an email that was sent by this site, and either click on the link provided therein, or copy and paste the link into your browser address bar. Until such time as you have verified your registration, you will have the same privileges as an unregistered user.
If you have not received your confirmation/validation email, please use our Contact Us form to request us to resend your validation details.
|
 |
|

19 March 2010, 12:32
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
Syk-Cargo
Witam,
Proszę strzec się tej "firmy": www.Syk-Cargo.co.uk .Zostałem oszukany przez naciągacza,oferował sprzedaż motocykla po atrakcyjnej cenie.Oczywiście pieniądze przekazałem mu przez wester union.Po otrzymaniu pieniędzy(2000euro) napisał,że muszę jeszcze dopłacić 1000euro ponieważ wzrosły podatki od transportu.Zapewniał ze te 1000 euro zostanie mi zwrócone wraz z motocyklem.Jeszcze dziś pójdę na policje (chociaż sam nie wiem po co) Posiadam jego nr telefonu,koresponduję z nim przez e-mail,w celu przedłużenia tej sytuacji,może go namierzą po nr tel.komórkowego,czy też numeru IP komputera? Niestety moje nadzieje są nikłe,ale spróbować już nie zaszkodzi.Proszę wszystkich oszukanych przez tą firmę o kontakt.Możliwe,że razem zdziałamy więcej..
|

19 March 2010, 21:21
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
SYK-Cargo OSZUŚCI
Nas również oszukali i przypuszczam, że na ten sam motor nas naciągneli, był w OTOMOTO Allegro. Pzestrzegamy, jeżeli ktoś dostanie dane DARENA PAULA lub PAULA KAHENA jako agentów SYK Cargo proszę nie wysyłać pieniędzy. Możemy podać e-maila, żeby się kontaktować. Czekamy na informację, rónież mamy korespondencję i nr tel tego oszusta.
|

19 March 2010, 21:50
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
SYK Cargo OSZUŚCI
WITAM, MY RÓWNIEŻ ZOSTALIŚMY PRZEZ NICH OSZUKANI. CHYBA NA TEN SAM MOTRO NACIĄGNIĘCI. TYLKO MY 1500 EURO WPŁACILIŚMY. NA POLICJI JUZ BYLIŚMY - MARNE SZNSE.
JEŻELI KTOŚ TRAFI NA DANE AGENTÓW DAREN PAUL LUB PAUL KAHEN TO NIE PRZESYŁAJCI IM PIENIĘDZY.
|

20 March 2010, 09:32
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
Syk-Cargo
Witam,
Z jakiego miasta Pan/i pochodzi? Właśnie zaraz idę na policje.Słyszałem,że podobno odbiorca pieniędzy musi się wylegitymować dokumentem,w którym zgadzają się dane z tymi,które widnieją na formularzu wysyłkowym.Czyli może jednak jakieś szanse na odzyskanie tych pieniędzy są  Wspomnę na policji,że rozmawiałem z osobami oszukanymi przez tą firmę.Pisałem maila do użytkownika o nazwie:kich4 on ten został oszukany przez syk-cargo,(też kupował motor).Może w końcu się jakoś za to wezmą...
|

21 March 2010, 09:27
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
Wysłaliśmy na pm, skąd jesteśmy i numer tel do nas , i jak było na Policji?
|

21 March 2010, 12:25
|
|
|
|
syk-cargo
Witam również posiadam dane tego gościa i adres inny niż wasze mogę podać GG 20806997
|

22 March 2010, 16:50
|
|
Participant
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
Też zostałem oszukany...Sprzedawca to Robert Morcan a agent Diana Brent..
Uważajcie!!! Nie wiem co mam robić, straciłem całe swoje oszczędności...Wszystko jest tak super zorganizowane, że nie mieliśmy szans wcześniej sie zorientować..proszę o kontakt razem może coś zdziałamy
|

22 March 2010, 16:58
|
|
Participant
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
Dodam, że też mam wszystkie dane oszustów...w piątek dzownił do mnie z 10 razy..Mnie oszukali na 1900 Euro, niny Honda CBR 600F Sport na OTOMOTO bylo ogloszenie
|

22 March 2010, 17:06
|
|
Participant
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
Gdyby to było w UK to tam zgłosił bym sprawe bo sznase są duze na złapanie oszustów..U nas tylko przyjmia zeznaie i koniec nic nie zrobią...a oszust musiał sie wylegitymowac zeby odebrac pieniądze i na dodatek sa kamery na Western Union..Lub mogą policjanta wystawić, że niby chce kupić też moto..Do mnie dzowonił sporo razy zanim wpłaciłem pieniądze i ciągle z jednego numeru wieć namierzenie go nie powinno być problemem...
|

22 March 2010, 17:28
|
|
Participant
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
Podam ich dane żeby inni nie stracili tyle pieniędzy....
Niby sprzedawca:
Robert Morcan
Archway Road 221
London
N65BT
United Kingdom
niby agent:
Diana
Brent
Waverley Road 8
London
E181HU
United Kingdom
|

23 March 2010, 18:00
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
SYK-Cargo
Kiedy sie zorientowaliscie, ze wszystko jest klamstwem? Ja wczoraj niestety wplacilam pieniadze i czekam.
Ale wplacalam na inne imie i nazwisko.
Co powiedzieli na policji?
|

23 March 2010, 18:24
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
SYK-Cargo
Witam,
Wczoraj wplacilam pieniadze na motor. W zwiazku z tym mam pytanie, po jakim czasie zorientowaliscie sie, ze zostaliscie oszukani? Czy ktos byl z tym na policji i co policja na to?
Wplacilam pieniadze na nazwisko Robert Manea.
Pozdrawiam
|

23 March 2010, 18:58
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
Syk-Cargo
Zorientowałem się jeszcze w tym samym dniu.Wyczułem,że coś jest nie tak gdy sprzedający jak i firma,która"niby" miała zająć się transportem napisali do mnie,że należy wpłacić dodatkowe 1000 euro,ponieważ podrożał podatek od transportu.
|

23 March 2010, 19:17
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
My też utwierdziliśmy się w tym, że jest to oszustwo kiedy dostaliśmy maila o nagłym wzroście opłat o godzinie 22:30 od firmy która pracuje podobno w godzinach od 9 do 18. A na policji powiedzieli, że jeżeli chodzi o firmę WESTER UNION to tyle już było oszustw za ich pośrednictwem że prawi się z nią zaprzyjaźnili  .
|

23 March 2010, 19:34
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
SYK Cargo
Nasze ustalenia byly takie, ze sprzedajacy ponosi koszty transportu. Na razie jeszcze nic nie otrzymalismy
|

23 March 2010, 19:43
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
Tak koszty transportu on, ale nagle okazało się, że potrzebna jest jakaś gwarancja przesyłki a jego konto jest zablokowane w tej firmie i on niestety chętnie by wziął na siebie wszystkie koszty no ale nic nie może w tej sprawie zrobić. Mamią klienta tak, że oddadzą cały 1000 Euro plus 120 dodatkowych kosztów razem z towarem. Bzdura, ta firma nawet nr telefonu nie posiada a jak mailowo pytałam o jakieś szczegóły to mnie zbywali, tak naprawdę kontaktuje się z kupującym tylko sprzedawca ciągle poganiając żebyśmy wpłacili pieniądze.
|

23 March 2010, 21:48
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
też dałem się nabrać...jak mało kiedy...
witam wszystkich...
właśnie dałem się nabrać na TEN SAM NUMER... motor po atrakcyjnej cenie... i cóż.. też dostałem meila o wpłaceniu dodatkowego 1000EUR na ten sam adres przez "WU"
mam nauczke... może ktoś ma pomysł żeby ich ścignąć??
nr tel do kolesia z którym rozmawiałem to +447719390348;
a dane sprzedawcy:
Name: Besen Frank
Address: Archway Road 221
City: London
State: London
Country: United Kingdom
Zip Number: N6 5BT
namiary agenta to:
First Name: Oliver
Last Name: Lewis
Address: Brunel Road 43
City: London
Postal code: W3 7XR
Country: United Kingdom
widzę że nabrało się nas wielu... a ciekawe ilu sie TU nie pojawiło... albo ilu się nas pojawi...
moje gg: 1485064
może jest ktoś z okolic Kalisza?? będzie raźniej wybrać się na policje... 
|

23 March 2010, 21:49
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
SYK Cargo
Tak, zgodnie z przypuszczeniami firma SYC Cargo zazadala 800 Euro dodatkowych oplat.
|

23 March 2010, 22:10
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
niestety nie jesteście sami....
witam wszystkich...
właśnie dałem się nabrać na TEN SAM NUMER... motor po atrakcyjnej cenie... i cóż.. też dostałem meila o wpłaceniu dodatkowego 1000EUR na ten sam adres przez "WU"
mam nauczke...dość drogą... może ktoś ma pomysł żeby ich ścignąć??
nr tel do kolesia z którym rozmawiałem to +447719390348;
a dane sprzedawcy:
Name: Besen Frank
Address: Archway Road 221
City: London
State: London
Country: United Kingdom
Zip Number: N6 5BT
namiary agenta to:
First Name: Oliver
Last Name: Lewis
Address: Brunel Road 43
City: London
Postal code: W3 7XR
Country: United Kingdom
widzę że nabrało się nas wielu... a ciekawe ilu sie TU nie pojawiło... albo ilu się nas pojawi...
moje gg: 1485064
może jest ktoś z okolic Kalisza?? będzie raźniej iść na policję... 
|

23 March 2010, 22:17
|
|
|
|
Join Date: Mar 2010
Languages:
|
|
|
SYK-Cargo
Tak, Bessen Frank - sprzedawca i Robert Manea - agent. Nr telefonu ten sam.
Jutro ide na policje. Wiec mamy Koszalin, Zielona Gore (jest jeszcze ktos moze z ZG lub okolic?). Moj nr gg 1250796
|
 |
|
Posting Rules |
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
|
HTML code is Off |
|
|
|
|