|
|
|
» Non-Registered Users |
You are seeing this module because you are showing as an unregistered user - have you forgotten to log in?
As an unregistered user, you may view and post in the general forums (where applicable); however all posts you make are "moderated" (i.e. placed into a moderation queue to be approved) before they are visible on the site. Please, therefore, refrain from posting duplicate posts as these will simply be deleted.
This also applies to those of you that have registered, but have not yet validated your email address. Please check your email inbox for an email that was sent by this site, and either click on the link provided therein, or copy and paste the link into your browser address bar. Until such time as you have verified your registration, you will have the same privileges as an unregistered user.
If you have not received your confirmation/validation email, please use our Contact Us form to request us to resend your validation details.
|
 |

3 December 2007, 19:58
|
|
|
|
Płatności przez paypal a bezpieczeństwo i ogólnie
Witam , mam parę pytań, bo chcę zamówić coś z alibaby ale jak tak patrzę to ciężko tam znaleźć prawdziwą firmę bo ok 99% to szwindle. Mam rację ? czy to tylko moje odczucie ?
1. I czy zapłata za towar przez paypal zabezpiecza w jakiś sposób przed oszustwem ?
2. Czy trustpass daje jakąkolwiek pewność że firma jest uczciwa ?
3. Czy ktokolwiek otrzymał towar płacąc t/t albo przez western union ?
Firmy z alibaby tracą klientów nie chcąc bezpiecznych transakcji przez escrow oraz wymagając wpłaty całości pieniedzy na konto. Mało kto wpłaci w ciemno 1000$ komuś na konto nie wiedząc czy wogóle istnieje . Dlaczego tak jest ? bo według mnie jedynym wytłumaczeniem jest to ,że to wszystko OSZUŚCI !!!
Jakie jest wasze zdanie ?
|

10 January 2008, 00:29
|
|
|
|
CZEŚĆ!
KURCZE ZA KILKA DNI BĘDĘ MIAŁ OKAZJE SIĘ PRZEKONAĆ. ZOSTAŁEM OSZUKANY PRZEZ PEWNĄ CHIŃSKĄ PSEUDO FIRMĘ NA MOJE SZCZĘSCIE PŁACIŁEM PAYPAL'EM, A CZY JEST ON AŻ TAK SKUTECZNY W ODZYSKIWANIU KASKI TO ZOBACZYMY.
JAKBY CZEGO PISZ <removed - please do not post personal email addresses>
|

20 January 2008, 16:29
|
|
|
|
Languages:
|
|
Quote:
Originally Posted by PAWEL
KURCZE ZA KILKA DNI BĘDĘ MIAŁ OKAZJE SIĘ PRZEKONAĆ. ZOSTAŁEM OSZUKANY PRZEZ PEWNĄ CHIŃSKĄ PSEUDO FIRMĘ NA MOJE SZCZĘSCIE PŁACIŁEM PAYPAL'EM, A CZY JEST ON AŻ TAK SKUTECZNY W ODZYSKIWANIU KASKI TO ZOBACZYMY.
JAKBY CZEGO PISZ <removed - please do not post personal email addresses>
|
yo!
Z $280 odzyskałem $33, tyle paypal był wstanie zabezpieczyć z jego konta. W Adnotacji umieszczono wzmiankę, że należność będzie ciągle egzekfowana, więc może kiedyś zwrócą całośc.
Wnioski o bezpieczeństwie w Paypal wyciągnicie więc sami, ja z 10 oceniam na 3
|

28 April 2010, 10:51
|
|
|
|
Languages:
|
|
|
witam
mam pytanie czy znasz jakiegos konkretnego dostawce motorow suzuki gsx1300r nowe
|

15 December 2010, 10:38
|
|
|
|
99% - no nie jest AŻ tak źle, przesadzasz, ale jakies tam ryzyko jest.
Ad.
1) Lepsze niż Western Union, możesz np. zablokować kwotę i uruchomić ją, gdy dostaniesz wszystkie skany papierów przewozowych i... sprawdzisz sam ich autentycznośc!
2) Nie, to status za który się płaci i po zapłacie go dostaje każdy.
3) Dobre pytanie, ale lepiej nie sprawdzaj tego na sobie!
Moja opinia: Lepiej się nie pakuj w ten interes, lub poszukaj w sieci osób, które zawierały z tą, konkretną firmą już jakies transakcje i dostały towar itp.
|
 |
Posting Rules |
You may post new threads
You may post replies