PDA

View Full Version : upadłość co dalej...?

Baseic
17 June 2007, 10:08
Podjęłam nieszczęśliwą wspòłpracę z firmą ktòra mnie niestety oszukała i powiem szczerze nie bardzo wiem jak odzyskać pieniądze i czy mam je spisać na straty (wolałabym nie...)
Od grudnia ubiegłego roku moja firma boryka się z problemem odzyskania pieniędzy zainwestowanych w towar.
Firma:
Kornon Co., Ltd
3F, Seocho Building, #1364-40, Seocho-Dong,
Seocho-Gu, Seoul, Korea
Tel: 82 2 3472 7102/Fax: 82 2 3472 7108
Mr Jin Hong or Mr Alex Lee
Email:marvine@naver.com
Homepage: www.kornon.com/www.kornonshop.com

Uczestniczyła w targach Warszawskich:
Poland ASIA EXPO (2006)

Fair Dates : 06 - 08 June, 2006
Show Venue : Warszawskie Centrum EXPO XXI
booth No. : 3-B20 & B22

Złożyliśmy zamòwienie na towar w Październiku 2006 i dokonaliśmy wszystkich formalności związanych z płatnościami. Błędem było jednak zapłacenie 100% wartości faktury... Potwierdzenie gotowości towarowej było na 20 Grudnie w związku z czym firma ROHLIG pròbowała się skontaktować z naszym dostawcą co niestety już się nie udało. Po ingerencji ambasady okazało się że 20 grudnia owa firma ogłosiła upadłość odcięto jej telefony itp. Dostałam kontakt do firmy ktòra zajmuje się odzyskiwaniem pieniędzy ale oni ròwnież nic nie zdziałali. Z tego co wiem ambasada nie może reprezentować firmy Polskiej w sądzie ani żadne takie. No niestety nie mam wòja w Korei ktòry mògłby to zrobić. Skontaktowałam się z firmami ktòre zajmują się windykacją międzynarodową ale nie wiem czy coś z tego będzie...

Jakieś propozycje? CZEKAM!;D

Baseic
17 June 2007, 10:18
Od grudnia ubiegłego roku moja firma boryka się z problemem odzyskania pieniędzy zainwestowanych w towar.
Firma:
Kornon Co., Ltd
3F, Seocho Building, #1364-40, Seocho-Dong,
Seocho-Gu, Seoul, Korea
Tel: 82 2 3472 7102/Fax: 82 2 3472 7108
Mr Jin Hong or Mr Alex Lee
Email:marvine@naver.com
Homepage: www.kornon.com/www.kornonshop.com

Uczestniczyła w targach Warszawskich:
Poland ASIA EXPO (2006)

Fair Dates : 06 - 08 June, 2006
Show Venue : Warszawskie Centrum EXPO XXI
booth No. : 3-B20 & B22

Złożyliśmy zamòwienie na towar w Październiku 2006 i dokonaliśmy wszystkich formalności związanych z płatnościami. Błędem było jednak zapłacenie 100% wartości faktury... POtwierdzenie gotowości towarowej było na 20 Grudnie w związku z czym firma ROHLIG pròbowała się skontaktować z naszym dostawcą co niestety już się nie udało. Po ingerencji ambasady okazało się że 20 grudnia owa firma ogłosiła upadłość...
Od stycznia pròbuję odzyskać pieniądze i w dalszym ciągu nic... Jakieś sugestie?

Aeval
25 June 2007, 16:30
Oj, niestety nie moge ci tu wiele pomoc. Firmy Chinskie sa z zasady niemozliwe do zweryfikowania.

Mysle ze w twojej sytuacji, miedzynarodowe firmy windykacyjne sa jedynym wyjsciem.