PDA

View Full Version : Congratulations ! ! ! swierzynka zróbcie cos z tym jescze cieple

sonyp800
15 May 2007, 17:17
witam wszystkich użytkownikòw tego forum !!!

dnia ( 13.05.2007) przychodzę po pracy i włączam komputer i przeglądam pocztę email
1 wiadomość , tytuł wiadomości : Congratulations ! ! ! you have won

Treść email :

Congratulations ! ! ! you have won in todays lucky deep promo, with the
draw informations below .This game was done through an online
sweepstakes where your email address won you this prize of 550,000GBP.

Draw result of 09 11 15 31 42 46 Bonus Ball [27].This has a
Reference No. CPB/UNL/01 40300 94 7500/06 , Batch No.24/00319/IPD ,
Serial No. 5368/06 , and Ticket No. ( 440001029500 332. )

To claim your prize , please call the number below or contact them
through email:
Camelot's Prime Business
The Finance Director
Dr. Nigel Railton
E-mail : financedept_nigelrailton0@yahoo.com.hk
Telephone : +44 70457 11968
Best wishes.

To samo co wyżej przetłumaczone przez translator :

Congratulations ! ! ! wygrałeś w dzisiaj szczęśliwym głębokim promo, z
pociągnij informations poniżej .Ta gra została zrobiona przez na żywo
loterie, gdzie twòj adres emailowy wygrał tobie tę nagrodę 550,000 GBP.
Pociągnij skutkowi 09 11 15 31 42 46 Ball Bonus [27].To ma
Odniesienie nr CPB / UNL / 01 40300 94 750 0/06 , Batch nr24/00319 / IPD ,
Seryjny nr 5368/06 i Ticket nr ( 440001029500 332. )
Aby twierdzić twoją nagrodę , proszę wołać numer poniżej albo kontaktować się ich
przez email:
Prime Business Camelot
Director Finance
Dr. Nigel Railton
E-mail : financedept_nigelrailton0@yahoo.com.hk < mailto:financedept_nigelrailton0@yahoo.com.hk >
Telefon : + 44 704 57 119 68
Najlepsze życzenia.

Odpisałem to jakie musze warunki spełnić żeby odebrać wygraną tylko tyle ( niewierze w takie rzeczy ale trochę się nabrałem) czytajcie dalej 

2 wiadomość temat Fill The Camelot's beneficiary Form 14.05.2006

Treść email :

National Lottery
Camelot's Prime Promo
Head Office and Regional Centre Camelot Group LC,
Pulpits Lane, England .

ATTN : Winner ,

On behalf of the the organisation & the Entire Member of Staff Of Camelot's Prime Promo...., i hereby congratulate you on your Online Sweepstakes Award . I want to bring to your notice that this was approved and endorsed by the Government of Great Britain and also the Lottery Commission themself which gives us the power of Attorney to inform you about the good news .

You are so lucky to have won in this weeks Sweepstakes which was done through an electronic means where your email address was selected from over 100,000 websites of personal and company emails . This is a lottery promo that you do not need to play to win . Your emails address was selected at random by the electronic machine .

As the Finance Director of this organisation , i am in receipt of your Price money , the total sum of 550,000 GB equivalent to ($1,000,000 USD) . To start the processing of your Price or to claim your Price , the informations provided in the form below is needed from you , inorder for you to fully claims your Price , fill and send it back to me immediately .

Please fill it carefully , note that all spaces are to be answered and not left blank .

Details Of Beneficiary Required.

Full Names: (Surname First):--------------------------

Full Contact Address:--------------------------

Nationality: --------------------------

Country:--------------------------

Telephone/ Mobile line: --------------------------

Occupation: --------------------------

Scanned Copy Of Drivers License For Identification (If Any):-------------------

How will you like to receive your winnings :-----------------------

Thanks very much for kind patience and understanding .

Camelot's Prime Business
The Finance Director
Dr. Nigel Rail ton
Telephone : +44 70457 11968

To samo co wyżej przetłumaczone przez translator :

Prime Promo Camelot
Biuro głòwne i Regional Group Camelot Centre LC,
Lane pulpitòw, England .
ATTN : Zwycięzca ,
W imieniu organizacji & Entire Member Staff Prime Promo Camelot...., i niniejszym gratuluje tobie z okazji twojego Online Award Sweepstakes . Chcę przynieść do twojego zawiadomienia, że to zostało pochwalane i zostało poparte przez Government jak ròwnież Wielkiej Brytanii themself Commission Lottery, ktòry daje nas pełnomocnictwo procesowe, by informować ciebie o dobrej wiadomości .
Ty jesteś tak szczęśliwy, by wygrać w Sweepstakes w tym tygodniu, ktòrych został zrobiony przez elektroniczne środki, gdzie twòj adres emailowy został wybrany znad 100,000 stron internetowych osobistego i email przedsiębiorstwa . To jest promo loterii, że nie potrzebujesz zagrać, by wygrać . Twòj adres emailowy został wybrany na chybił trafił przez elektroniczną maszynę .
Jako Director Finance tej organizacji , i jestem w recepcie twoich pieniędzy Price , suma całkowitego 550,000 ekwiwalentu GB do ($1,000,000 USD) . Aby zacząć przetwarzanie twojego Price albo twierdzić twojego Price , informations dostarczył w formie poniżej jest potrzebowany od ciebie , inorder, ponieważ ty do w pełni żądania twòj Price , napełniać się i wysyłać to do mnie natychmiast .
Proszę napełnij to ostrożnie , notatka, że wszystkie przestrzenie mają zostać odpowiedziana i nie odchodzą czysto .
Szczegòły Beneficiary Required.

Imię i nazwisko : (Przezwij First):--------------------------

Pełny Address Contact:--------------------------

Narodowość: --------------------------

Kraj:--------------------------

Telefon / Mobile linia: --------------------------

Rodzaj: --------------------------

Zawòd: --------------------------

Zeskanowany Copy Drivers License For Identification (If Any):-------------------
Jak będziesz lubił otrzymać twoje zwycięstwa :-----------------------
Dzięki bardzo dla cierpliwości rodzaju i zrozumienia .
Prime Business Camelot
Director Finance
Dr. Nigel Rail tona
Telefon : + 44 704 57 119 68

Oczywiście im uzupełniłem te dane niepotrzebnie im wysłałem skan swojego prawojazdy.
Zoriętowałem się ze to jest oszustwo sam dlatego iż ze wy wyszukiwarce google chciałem ich wyszukać email ale go nie znalazłem (pomyślałem sobie ze taka duża firma ktòra chce mi Wręczyc pieniądze będzie miała swoją stronę WWW , no còż strony WWW nie znalazłem spròbowałem znaleźć ich numer komòrkowy w google i też nie znalazłem )

Co mogę jeszcze dodać że ten nr kom + 44 704 57 119 68
jest aktualny i podejrzewam że go można namierzyć ponieważ dawałem sygnał dzisiaj ( 15.05.2007r 17.00 ) godzinie na niego i jeszcze działał .
teraz sobie myślę że oszuści będą chcieli mnie oszukać na pieniądze ( wyłudzić) bo myślą że uwierzyłem w ich genialny plan ja im nic nie odpisze na email że wiem , że mnie chcieli oszukać udam nieświadomego i zgodzę się na ich warunki ALE POTRZEBUJE KOGOŚ KTO BY MI POMÓGŁ ICH ZCHWYTAĆ PUKI ŻELAZO GORĄCE MOŻE TY AEVAL ?[/COLOR]

Aeval
15 May 2007, 17:41
Witam na naszym forum!

Mail ktory otrzymales jest typowym wariantem "Nigeryjskiego szwindlu". W nastepnym mailu zostaniesz poinformowany, ze zanim ta "firma" wysle ci pieniadze, ale najpierw musisz im zaplacic za "podatki", "koszty transferu" i tak dalej.

Jezeli podales im swoje dane, niewiele mozesz z tym zrobic. Sprawdzaj wyciagi ze swoich kont bankowych i rachunki z kart kredytowych na wszelki wypadek.

Numer telefonu nalezy to Open Telecom International Ltd. Jest to Brytyjska firma ktora oferuje tak zwane numery "follow me". Jezeli dzwonisz na taki numer, rozmowa jest przesylana na inny numer, ktory moze byc zlokalizowany gdziekolwiek na swiecie. Niestety, firma Open Telecom nie jest zainteresowana likwidowaniem tego typu numerow.

Radzilabym po prostu nie odpowiadac na inne maile od tych naciagaczy.