View Full Version : marktplaats
crusador
9 March 2007, 22:08
er is een criminele organisatie aktief op marktplaats .
zij bieden auto's en motoren aan voor prijzen die te mooi zijn.
je moet dan geld overmaken via www.cur-trans.com
deze webside is nep.
login en pasword tik maar iets is altijd goed.
ik heb nu meerdere malen geboden op deze motoren en heb de volgende ip adressen.
ze worden allemaal verzonden met de naam sara!. en ze komen van @yahoo.com
ip adressen 69.147.74.234
69.147.74.228
69.147.75.28
zou iemand kunnen achtehalen waar deze e-mails vandaan komen.
Ze komen allemaal uit:
country: United States
city: Sunnyvale
Peter van Huys
12 April 2007, 15:53
@crusador: kan je de volledige message headers posten aub ? Want de IP's die je hier gaf behoren tot Yahoo en zeggen dus niets over de werkelijke locatie van de oplichter(s).
crusador
31 May 2007, 19:56
@crusador: kan je de volledige message headers posten aub ? Want de IP's die je hier gaf behoren tot Yahoo en zeggen dus niets over de werkelijke locatie van de oplichter(s).
ik heb nog een mail bewaard mischien heb je hier iets aan.
succes crusador.
X-Message-Status: n:0
X-SID-PRA: Sara ! <nuprvru@yahoo.com>
X-Message-Info: LsUYwwHHNt0b1Xd4FalsiUwyMroeFaOqQqCyfPksWuoKsW12SIKG8UnstP8P ezWx
Received: from web62314.mail.re1.yahoo.com ([69.147.75.28]) by bay0-mc9-f23.bay0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.2668);
Wed, 28 Mar 2007 02:29:40 -0700
Received: (qmail 77071 invoked by uid 60001); 28 Mar 2007 09:29:39 -0000
DomainKey-Signature: a=rsa-sha1; q=dns; c=nofws;
s=s1024; d=yahoo.com;
h=X-YMail-OSG:Received:Date:From:Subject:To:MIME-Version:Content-Type:Content-Transfer-Encoding:Message-ID;
b=XuMSdxTu/lIqqKZrjJGrNJw4WgxTb7wHCAcKuNOHoioq0LyOZMNZxGqpXj1Dwo3dfNEJt kRP5wvLzmnidpcCl46/uF9EFB4Bff0rA6oANRoWSO+n0Nt1DWBQLWZ70F1jwOXJmtef75dLxGd3HAcT I0i7/mwfK2U8t2d7LqyamRo=;
X-YMail-OSG: aHDBRw0VM1k3q_i57Dj6Wdy8sDsfT5kIqlZDK6LCwCUEHwSh4U0Mm_mJnL83 VzaOpBY4mmvXeNki6i3UBXpjvrFy5mksGf0sMjX6
Received: from [172.180.107.87] by web62314.mail.re1.yahoo.com via HTTP; Wed, 28 Mar 2007 02:29:39 PDT
Date: Wed, 28 Mar 2007 02:29:39 -0700 (PDT)
From: Sara ! <nuprvru@yahoo.com>
Subject: Yamaha yzf - R1 , 2005, 4250 km
To: <removed>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed; boundary="0-814562267-1175074179=:72058"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <531041.72058.qm@web62314.mail.re1.yahoo.com>
Return-Path: nuprvru@yahoo.com
X-OriginalArrivalTime: 28 Mar 2007 09:29:40.0267 (UTC) FILETIME=[9C3D57B0:01C7711B]
--0-814562267-1175074179=:72058
Content-Type: multipart/alternative; boundary="0-1163808266-1175074179=:72058"
--0-1163808266-1175074179=:72058
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Ik heb een paar foto's van de bike bijgedaan.
Deze bike is in perfecte staat,altijd dealer onderhouden, onderhoudsboekjes ter inzage.
Ik ben in Engeland met de bike, dit is geen enkel probleem.
Ik kan de bike naar je toezenden, je hebt 5 dagen om de bike te testen, voordat ik m'n geld krijg.
De prijs van deze bike is 4.100 euro, en de verzendkosten zijn 300 euro (ik betaal de helft van de verzendkosten)
De prijs incl verzendkosten zijn 4.250 euro.
Ik verkoop het voor een zeer lage prijs omdat ik naar het buitenland moet vertrekken voor mijn werk.
Als je enige vragen hebt stuur een e-mail.
PS: Please reply me in english, because I don't know to write dutch. Only my wife write dutch and she will leave the country tomorrow
Regards
---------------------------------
Never miss an email again!
Yahoo! Toolbar alerts you the instant new Mail arrives. Check it out.
--0-1163808266-1175074179=:72058
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Ik heb een paar foto's van de bike bijgedaan.<br>Deze bike is in perfecte staat,altijd dealer onderhouden, onderhoudsboekjes ter inzage.<br>Ik ben in Engeland met de bike, dit is geen enkel probleem.<br>Ik kan de bike naar je toezenden, je hebt 5 dagen om de bike te testen, voordat ik m'n geld krijg.<br><br>De prijs van deze bike is 4.100 euro, en de verzendkosten zijn 300 euro (ik betaal de helft van de verzendkosten)<br>De prijs incl verzendkosten zijn 4.250 euro.<br>Ik verkoop het voor een zeer lage prijs omdat ik naar het buitenland moet vertrekken voor mijn werk.<br><br>Als je enige vragen hebt stuur een e-mail.<br><br>PS: Please reply me in english, because I don't know to write dutch. Only my wife write dutch and she will leave the country tomorrow<br>Regards<p>
<hr size=1><a href="http://us.rd.yahoo.com/evt=49938/*http://tools.search.yahoo.com/toolbar/features/mail/">Never miss an email again!<br>Yahoo! Toolbar</a> alerts you the instant new Mail arrives.<a href="
http://us.rd.yahoo.com/evt=49937/*http://tools.search.yahoo.com/toolbar/features/mail/"> Check it out.</a>
--0-1163808266-1175074179=:72058--
--0-814562267-1175074179=:72058
Content-Type: image/jpeg; name="1.JPG"
Content-Transfer-Encoding: base64
Content-Description: pat410158692
Content-Disposition: inline; filename="1.JPG"
Peter van Huys
1 June 2007, 09:41
Het IP-address van de oplichter is 172.180.107.87 en dat behoort tot een Amerikaanse provider. Dus hij zit inderdaad in de States...
Peter
vBulletin Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.