PDA

View Full Version : E-power Telecom OSZUŚCI

Dawid
17 February 2007, 15:54
Proszę wszystkich o ostrożność z Firmą E-power Telecom. To są oszuści.

Dane:

Head Outskirt Office
Address = 3021 E. Superior St.
city = Duluth
state = MN
Zipcode =55812
Country = USA

Warehouse Factory Address
Address: Plot 9 & 10 Iwo road,
City: Ibadan
State: Oyo
Postcode: 23402
Country: Nigeria

Strona: http://www.infinitysources.com/id2.html

Telefon: +2348020510233, +2348035440785

Proponują telefony w bardzo atrakcyjnych cenach ja się na to nie stety złapałem i straciłem 1400 Usd Proszę uwazać na tą Firmę

Czy można odzyskać te pieniądze. Gdzie mam się udac zgłosić to przestępstwo. Kto mi może pomóc

Aeval
18 February 2007, 11:27
Witaj!

Niestety, pieniędzy odzyskać się nie da. Nigeria jest jednym z najbadziej skorumpowanych krajòw na świecie, w związku z czym ich policja raczej nie interesuje się tego typu sprawami. Obawiam się ròwnież że nasza lokalna policja niewiele ci też pomoże.

Przynajmniej teraz już wiesz że na internecie można spotkać się z tego typu cwaniaczkami.

Unregistered
19 April 2007, 15:42
Proszę wszystkich o ostrożność z Firmą E-power Telecom. To są oszuści.

Dane:

Head Outskirt Office
Address = 3021 E. Superior St.
city = Duluth
state = MN
Zipcode =55812
Country = USA

Warehouse Factory Address
Address: Plot 9 & 10 Iwo road,
City: Ibadan
State: Oyo
Postcode: 23402
Country: Nigeria

Strona: http://www.infinitysources.com/id2.html

Telefon: +2348020510233, +2348035440785

Proponują telefony w bardzo atrakcyjnych cenach ja się na to nie stety złapałem i straciłem 1400 Usd Proszę uwazać na tą Firmę

Czy można odzyskać te pieniądze. Gdzie mam się udac zgłosić to przestępstwo. Kto mi może pomóc

ziomek mam to samo prosze odpisz mi
zaplacilem im kupe sianka zrobili mi taki sam wal jak Tobie co teraz zrobic
moj e mail to <<Adres email usuniety przez administratora>> daj znac moze razem cos zdzialamy

Aeval
26 April 2007, 06:54
Niestety, odzyskanie pieniędzy w takiej sytuacji jest niemożliwe. Policja nie jest w stanie prowadzić dochodzenia kiedy dotyczy ono ludzi mieszkających w krajach takich jak Nigeria, a poza tym dane kontaktowe podane przez tych naciągaczy są najprawdopodobniej fałszywe.

Pozostaje tylko pamiętać że nie wszystko złoto co się świeci. Jedyną możliwością walki z tego typu naciągactwami jest informowanie o nich innych ludzi.

robo303
27 March 2008, 10:42
Telecomm lublin Oszuści -Ostrzegam wszystkich przed pracą w firmie telecomm z lublina w dziale który współpracuje z TP . Kierownik projektu chuda i wredna dlondi to matacz i oszust bez jakiegokolwiek poczucia ludzkiej wartości. Omijajcie ich szerokim łukiem . Pracowałem tam i obiecywano mi pieniądze -opodstawę + prowizje a dostałem tylko to drugie zamiast 1600 300zł to co tam sie Dzieje jest poprostu śmieszne .