PDA

View Full Version : maly biznesmenik

Unregistered
1 December 2006, 13:32
Witam
Chcialbym tylko powiedziec,ze robiac niepewne interesy nie powinnismy operowac kasa ktora jest znaczna np.1000$
Moja taktyka jest ,ze operuje kasa ktora jak strace to plakac nie bede-to raz,
a dwa to ,ze sprzedawcy/dostawcy piszacy o minimum quantity np 10-30 pieces traktowani sa przezemnie w ten sposob ze mowie im jako small buisnessman ze nie stac mnie na tak wielka strate i chcialbym zamowic na probe 1-2 telefony-bo wlasnie w to chcialbym sie pobawic,jeeli taki ``dostawca`` zgodzi sie to wysylam(wysle) np 250$ za nokie n91 oraz pokryje koszty dostawy.jak sie uda to zamowie 2-3 telefony potem 5 i tak dalej,oczywiscie jak uda mi sie spzredac z zyskiem na e-bayu UK albo polskim.to tyle.Moi mail jakby ktos mial ochote kliknac jakies ciekawostki oraz podzielic sie doswiadczeniami.Prosze w temacie napisac FORUM SCAMERSKIE

Unregistered
10 April 2007, 20:05
witam.mam pytanko-jak z tymi tel?jak je sprzedajesz przeciez to podrobki i podobno nie wygladaja dokladnie jak prawdziwe..wlasnie zamowilem dla siebie dwa,czekam i ubolewam..a co z funkcjami?jaki poziom?

Unregistered
10 April 2007, 20:08
witam.mam pytanko-jak z tymi telefonami?jak je sprzedajesz podobno nie wygladaja identycznie jak prawdziwe,ja juz zamowilem i dopiero teraz sie dowiaduje,czekam i ubolewam..a jak z funkcjami?da sie je uzywac..?

Aeval
8 May 2007, 23:07
Niestety, zamawianie towarow przez internet (szczegolnie z Nigerii, Chin i tak dalej) jest raczej niebezpiecznym sportem.

Na przyklad, ceny telefonow komorkowych sa czesto z gory ustalone przez producentow. Jezeli zamawiasz tanie telefony z jakiejs firmy w Chinach, najprawdopodobniej otrzymasz tanie podrobki ktore czesto nie dzialaja. Firmy ktore je sprzedaja nie sa autoryzowanymi dystrybutorami, no i o ile pamiec mnie nie zawodzi, sprzedaz podrobek nie jest w Polsce legalna.

Jedyna rada jaka moge ci podac to zamawianie telefonow od autoryzowanych dystrybutorow.