PDA

View Full Version : Vermoeden tot oplichting op Marktplaats Ipods


gadgetpoint
31 October 2006, 12:19
Er worden i-pods op de marktplaats aangeboden door een engels bedrijf namelijk:

GALAXY ELECTRONICS
176 Finchley Road
Hampstead
London
NW3 6BT
UNITED KINGDOM
Tel:004402030027232

dit bedrijf staat ook in Amerika ingeschreven:

1701 Rte 70 E
Dublin
CA 94568
UNITED STATES

de telefoonnummers van dit bedrijf doen het niet en de E-mail gaat via Yahoo
kan iemand mij vertellen of dit een echt bedrijf is of een oplichter?

Alvast bedankt
vriendelijke groet
Rick Spijker

breccia
31 October 2006, 18:17
Hi gadgetpoint,

Het is een scam.

GALAXY ELECTRONICS LTD is een echt bedrijf in Engeland. Het is bij Companies House ingeschreven, MAAR volgens Companies House is het bedrijf bijna opgeheven. Het Engelse nummer is ook niet goed geschreven. Het moet 00442030027232 zijn maar als ik het bel, krijg ik een boodschap dat het nummer niet meer bestaat.

Ik heb ook een wesite gevonden: http://www.electro-galaxy.net/contact.htm

Het is slechts voor een jaar geregistreerd - zeker een scam website. Ik heb deze website via het ebay.es forum gevonden:

Spaanse ebay forum link (http://209.85.135.104/search?q=cache:i-k5t2aHlnAJ:forums.es.ebay.com/thread.jspa%3FthreadID%3D600008819%26tstart%3D0%26mod%3D1161 725686288+GALAXY+ELECTRONICS+%22176+Finchley+Road%22+scam&hl=en&gl=nl&ct=clnk&cd=3&client=firefox-a)

volgens de Spaanse "poster" zijn de website en het bedrijf een scam.

Unregistered
9 December 2006, 19:23
Ik kwam deze mensen ook tegen op marktplaats
Ik heb met ze gemaild en ik mocht van hun ook gewoon naar london komen om het spul op te halen..

na wat zoeken kwam ik deze site nog tegen:

http://resources.alibaba.com/topic/2979/I_can_to_check_these_companies_out_for_you_of_UK_suppliers/6.htm?va=0

iemand vraagt daar of er wat mee is..maar word helaas nix op gezegt..ik weet het niet ..als ik er langs kan gaan..dan denk ik..x weekendje londen..en als ze dan niet op kome dagen..pech tog!

groetennn

Peter van Huys
18 December 2006, 16:11
Toch nog even reageren op het bericht van het "unregistered" lid hierboven: als de conclusie van het onderzoek van Breccia is dat het oplichterij betreft, dan is het ook gewoon dat. Ga gewoon niet in op hun voorstel. Eventjes naar London gaan en eens kijken of de gangsters al dan niet komen opdagen... Ga er maar van uit dat ze meer in petto hebben dan alleen maar nep-advertenties plaatsen. Maw, ik vind uw nonchalance nogal ongepast en een gevaarlijke houding. Veel slachtoffers van 419-fraude beginnen ook met het idee "ach het moest eens waar zijn", maar ze worden daarna in een avontuur meegesleept waar ze soms alles bij verliezen.