PDA

View Full Version : Pierwsza "ofiara".!

louise79
18 October 2006, 17:17
Witam!

Wychodzi na to, że ogłoszę nieuczciwość dostawcy jakopierwsza.
Chciałabym wszystkich ostrzec przed firmą z Chin, ktòra już jest wspomniana
http://fraudwatchers.org/forums/showthread.php?p=13330
sprawdzcie.

Ja kontaktowałam się z firmą pod nazwą Mijia Nail Art Co., Ltd. Osoba kontaktową była Cindy Li. Nawet kilka razy z nią rozmawiałam do czasu, aż wpłaciłam pieniążki. Po przesłaniu potwierdzenia wpłaty pani cindy poprosia aby zmienić dane beneficjenta na prywatne nazwisko, bo oni niby są firmą prywatną i takie są praktyki w Chinach itp... Jak dotąd miałam dobre doświadczenia w handlu z firmami z Chin czy z Korei więc nie podejrzewałam niczego złego. Zmieniłam nazwę beneficjenta i wtedy kontakty zaczęły się urywać. Pani Cindy wyjeżdzała zbiura, nie miała dostępu do komputera, twierdziła, że pieniążki nie dotarły.... Ja mam potwierdzenie z Banku, że wpłynęły na tamto konto. Są po prostu "scammer'ami". Już podjęłam wspòłpracę z firmą w Chinach, ktòra stara się odzyskać pieniądze. Zgłaszam popełnienie przestępstwoa na Policji , kopię zgłoszenia prześlę do ambasady Chińskiej oraz do administratoròw każdego z portali gdzie można znależć ofertę tej nieuczciwej firmy, ktòra zresztą ma jeszcze inne nazwy:

1)SC Nails Co.,Ltd www.nail-art.com.cn
2)Mijia Nal Art Co.,Ltd www.cnmijia.com
3)Laven Fashion Inc.
http://daphne1009.en.ec21.com/company_info.html

Bardzo prawdopodobne jest, że nie odzyskam pieniędzy ale mogę zapobiec oszukiwaniu innych ludzi.

Jeżeli ktoś ma ochote skontaktować się ze mną to zapraszam!

Aeval
18 October 2006, 18:03
Witam na naszym forum!

Już podjęłam wspòłpracę z firmą w Chinach, ktòra stara się odzyskać pieniądze.

Radzilabym tutaj duza doze ostroznosci. Podejrzewam ze firma z ktora jest Pani w kontakcie jest kolejnym szczeblem internetowego naciagactwa. Podejrzewam rowniez ze ewentualnie ta firma powiadomi Pania ze odzyskali Pani pieniadze, po czym zazada zaplaty przed zwroceniem Pani funduszy.

Dotychczas podjela Pani wszystkie kroki jakie mogla Pani podjac w zwiazku z tym naciagactwem. Bardzo dziekuje za opowiedzenie swojej historii na naszym forum, na pewno pomoze ona innym ofiarom tych naciagaczy!

Unregistered
28 October 2006, 09:34
Dear sir or madam:

I saw your messages about our company.I'm Daphne from Laven Fashion Inc.

I'm sorry I dont know the Polish,but I see our company's name and other

Chinese company's name.what has happened?

I check our clients'data,up to now Laven dont build cooperation with you.

Why did you list our companie here?I want to get your explain.

Please contact me and give you your explain.

Hope your reply

Daphne

Aeval
29 October 2006, 02:02
Daphne (if that is your real name),

The person above listed the details of her dealings with companies whose names you can find above. This person stated that she has sent money, and then was given the run around. This person has also contacted the law enforcement, as well as the Chinese Embassy in order to lodge her claims against the companies.

If your company was listed here by mistake, please provide us with the following information:

- Your full name (first and last)
- The full name of your company
- Complete address of your company's offices
- Verifiable telephone numbers of your company
- Documents showing the legal status of your company

Thanks!

Po Polsku:

Dapnhe (jezeli jest to twoje prawdziwe imie),

Autorka powyzszej wiadomosci opisala swoje problemy z firmami ktorych nazwy mozesz znalezc powyzej. Autorka powiadomila nas ze wyslala pieniadze do tych firm, po czym miala przerozne problemy ze skontaktowaniem sie z tymi firmami. Autorka rowniez powiadomila nas ze nawiazala kontakt z organami scigania, jak rowniez z Chinska ambasada w zwiazku z utrata pieniedzy.

Jezeli twoja firma nie ma z tym nic wspolnego, uprzejmie prosze o podanie:

- Twojego pelnego imienia i nazwiska
- Pelnej nazwy twojej firmy
- Pelnego adresu twojej firmy
- Numerow telefonu twojej firmy ktore mozemy zweryfikowac
- Dokumentow potwierdzajacych rejestracje twojej firmy

Dziekujemy!