PDA

View Full Version : Płatności przez paypal a bezpieczeństwo i ogólnie

Pytajnik
3 December 2007, 20:58
Witam , mam parę pytań, bo chcę zamówić coś z alibaby ale jak tak patrzę to ciężko tam znaleźć prawdziwą firmę bo ok 99% to szwindle. Mam rację ? czy to tylko moje odczucie ?

1. I czy zapłata za towar przez paypal zabezpiecza w jakiś sposób przed oszustwem ?

2. Czy trustpass daje jakąkolwiek pewność że firma jest uczciwa ?

3. Czy ktokolwiek otrzymał towar płacąc t/t albo przez western union ?

Firmy z alibaby tracą klientów nie chcąc bezpiecznych transakcji przez escrow oraz wymagając wpłaty całości pieniedzy na konto. Mało kto wpłaci w ciemno 1000$ komuś na konto nie wiedząc czy wogóle istnieje . Dlaczego tak jest ? bo według mnie jedynym wytłumaczeniem jest to ,że to wszystko OSZUŚCI !!!

Jakie jest wasze zdanie ?

PAWEL
10 January 2008, 01:29
KURCZE ZA KILKA DNI BĘDĘ MIAŁ OKAZJE SIĘ PRZEKONAĆ. ZOSTAŁEM OSZUKANY PRZEZ PEWNĄ CHIŃSKĄ PSEUDO FIRMĘ NA MOJE SZCZĘSCIE PŁACIŁEM PAYPAL'EM, A CZY JEST ON AŻ TAK SKUTECZNY W ODZYSKIWANIU KASKI TO ZOBACZYMY.

JAKBY CZEGO PISZ <removed - please do not post personal email addresses>

SKYTEC1
20 January 2008, 17:29
KURCZE ZA KILKA DNI BĘDĘ MIAŁ OKAZJE SIĘ PRZEKONAĆ. ZOSTAŁEM OSZUKANY PRZEZ PEWNĄ CHIŃSKĄ PSEUDO FIRMĘ NA MOJE SZCZĘSCIE PŁACIŁEM PAYPAL'EM, A CZY JEST ON AŻ TAK SKUTECZNY W ODZYSKIWANIU KASKI TO ZOBACZYMY.

JAKBY CZEGO PISZ <removed - please do not post personal email addresses>

yo!
Z $280 odzyskałem $33, tyle paypal był wstanie zabezpieczyć z jego konta. W Adnotacji umieszczono wzmiankę, że należność będzie ciągle egzekfowana, więc może kiedyś zwrócą całośc.
Wnioski o bezpieczeństwie w Paypal wyciągnicie więc sami, ja z 10 oceniam na 3